Onze diensten

Wie geschoren wordt, moet stil zitten. Maar ook voor onze andere behandelingen geldt: wij zorgen ervoor dat uw beste vriend zich volledig op zijn of haar gemak voelt.

Wassen en drogen

Het behouden van een gezonde huid en vacht is belangrijk voor elke hond. Maar ook voor u; minder haarverlies en klitten, minder gekrab door jeuk en een vrolijkere hond. Het regelmatig wassen en droogblazen van uw hond creëert een open vacht, waar alle dode haren uitgeblazen zijn. Dit is goed voor de huid en zorgt ervoor dat klitten bij (langharige) honden langer wegblijven. 

 

Onze trimsalon beschikt over een speciaal bad voor extra grote honden, dat in hoogte verstelbaar is.  Zo kunnen oude, kleine of wat stijvere honden zelf instappen, wat de behandeling bevordert. U ziet het: wij houden de vacht van uw hond graag gezond. 


plukken

Een ruwharige hond kan in een periode van rui geplukt worden. Loszittende haren halen we eruit, zodat de hond minder last heeft van losse haren en jeuk. Plukken kan op twee manieren.

 

De primaire haren kunnen er vrijwel volledig uitgehaald worden, waardoor alleen de onderwol blijft zitten. Dit gebeurt meestal twee keer per jaar. Een andere methode is een stripvacht opzetten. Bij deze meer natuurlijke methode worden alleen de langste haren weggehaald. Na een paar maanden worden de volgende lange haren weggehaald. Dit lijkt het meest op een natuurlijke rui, waarbij de hond het hele jaar door een goede, ruwe vacht behoudt.  De meeste ruwharige honden kunnen op deze manier vier keer per jaar geplukt worden met als bijkomend voordeel dat deze behandeling korter duurt en daardoor prettiger is voor uw hond. 


ontwollen/ontklitten

Veel mensen denken dat honden met een zware ondervacht in de zomer ontwold moeten worden. Wij mensen doen tenslotte ook ons jasje uit. Maar een hond verliest zijn warmte op een andere manier dan de mens; niet door te zweten maar door met open bek te hijgen en op koele plekken te gaan liggen. Een hondenvacht heeft juist een isolerende werking, zowel tegen kou als tegen warmte. 

 

Door de vacht volledig te ontwollen- of heel kort te scheren- werkt de vacht niet meer zoals het hoort en kan uw hond er veel last van krijgen. Bovendien wordt door het verwijderen van gezonde haren de groei van de vacht gestimuleerd. Bij veelvuldig beschadiging kan het daardoor lijken alsof een hond het hele jaar door in de rui is. 

 

Daarom ontwollen wij alleen tijdens de ruiperiodes, waarbij de dode haren voorzichtig uit de vacht halen zodat de gezonde haren blijven zitten. Wel is het belangrijk de vacht open en klitvrij te houden. Dit doen we door de klitten eruit te kammen en te blazen. Wassen en drogen zorgen ook voor een gezonde vacht, waardoor de klitten minder snel terugkomen. 


scheren, knippen en effileren

Wij kunnen het haar van uw hond knippen, scheren en uitdunnen. Kort of in een specifiek model; zonder geblaf halen wij het haar eraf. 

 

Daarbij luisteren we uiteraard naar uw specifieke wensen, maar geven we vanuit onze expertise ook advies over wat goed is voor uw hond. Ook horen we graag wat het karakter van uw trouwe viervoeter is. Wij knippen niet alle honden hetzelfde, maar creëeren steeds een eigen stijl en model. Want iedere hond is uniek en dat mag gezien worden.